Flag Football

Outlet Anbefaler

Don Alleson 689S Integrated Pants

Don Alleson 689S Integrated Pants

  High abrasion resistance and eXtreme Compression Fabric for increased durability, performance...

kr. 539,00

 

Outlet Anbefaler

Under Armour 1297953 Highlight MC LE Gold/Gold

Under Armour 1297953 Highlight MC LE Gold/Gold

  Lightweight UA CLUTCHFIT™ upper wraps the foot in a second skin contouring to the nat...

kr. 1.800,00

 

Outlet Anbefaler

Schutt Eye Shield Clear

Schutt Eye Shield Clear

High Impact Polycarbonate Design. Optimal Clarity: Zero distortion through ideal shield curvature. W...

kr. 500,00

 

Outlet Anbefaler

Wilson WTF3000ID X Official SZ Football

Wilson WTF3000ID X Official SZ Football

The world’s first smart football that puts you into the game, tracks your stats and allows yo...

kr. 1.400,00

 

Outlet Anbefaler

New England Patriots - 2016 Tonal BOB Knit

New England Patriots - 2016 Tonal BOB Knit

Get the perfect look to let everyone know you cheer for your favorite team! This On-Field Tech Sidel...

kr. 299,00

 
Se alle

Hvis de taktiske og tekniske aspekter af amerikansk fodbold appellerer til dig, men du ikke nyder kontakten, så er flag football måske sporten for dig. Denne nært beslægtede sport spilles uden hjelme og shoulderpads, og i stedet for at støde din modstandere i jorden, tackler man ved at hive et af to ‘flag’ som han bærer på hofterne af.

 

Men tag ikke fejl, flag football er et ekstremt hurtigt spil. Det er enormt kaste orienteret, og er derfor tiltrækkende for beundrere af flot kastede spiraler og bolde der på utrolig vis bliver grebet.

 

Flag football bliver spillet med fem mand på hvert hold, og alle må gerne kaste og gribe bolden. Banen er mindre end en regulær football bane – som regel 70x30 yards. I stedet for 10 yard systemet, skal et flag hold flytte bolden over midterlinjen for at opnå fire nye forsøg. Når midten er passeret skal et hold enten score eller opgive bolden.

 

Forsvarsspillere må kun presse quarterbacken, hvis de starter syv yards fra bolden. Hvis de vælger ikke at lægge pres, har quarterbacken syv sekunder til at kaste inden dommeren fløjter spillet dødt.

 

En kamp varer 2 gange 20 minutter med et ‘løbende’ ur. Kun i de sidste to minutter af hver halvleg stopper tiden, ved kast der ikke gribes, og spillere der løber ud over sidelinjen.

 

Der sparkes ikke i flag football kampe. Efter en scoring får man chancen for at score ekstra point: 1 point hvis man kan score fra fem yards, og 2 hvis man kan score fra 12 yards.

 

God sportsånd er centralt i flag football miljøet, og ingen verbale tilsvininger tillades. Og da sporten ikke tillader kontakt, bliver blokeringer og spillere der skubber straffet hårdt.

 

Internationale Turneringer

 

Flag football blev udtænkt som en made at lære og lege med amerikansk fodbold, men det har udviklet sig til sin helt egen sport. Top atleter dyrker nu sporten, og konkurrerer i internationale turneringer. Og hvor amerikansk fodbold i Europa stadig mangler et langt stykke for at nå amerikanernes niveau, har flag football landshold fra Europa vundet verdensmesterskaberne flere gange.

 

Outlet Facts

 

En præmie på $ 25.000 blev givet til vinderne af en flag turnering I Miami I 2006. Det er den største pengepræmie nogensinde.

 

Link

 

Mere om flag football:

 

Flag Football