< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

Amerikansk Fodbold i Europa

Outlet Anbefaler

Accezzi Toe warmer

Accezzi Toe warmer

Accezzi Toe warmer. Engangs indlæg til sko og støvler. Aktiveres når emballagen ...

kr. 12,00

 

Outlet Anbefaler

Shruumz Flag Your logo

Shruumz Flag Your logo

Design dine egne Flag fra Shruumz. Du kan få dem lige som du vil have dem, i både design...

kr. 200,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black. Super blødt materiale med elastisk effekt. Det sædv...

kr. 199,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt. UA RUSH ™ er det udstyr, du bruger, når det betyder mest...

kr. 299,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD. Medium tæthed i vævningen, men børstet og bl...

kr. 449,00

 
Se alle

Der er blevet spillet amerikansk fodbold i Europa siden afslutningen på Anden Verdenskrig, hvor det amerikanske militær bragte sporten med sig til deres baser i Tyskland. Gradvist begyndte de lokale tyskere at deltage i sporten, og Tyskland er i dag, det land med flest amerikansk fodboldspillere i Europa.

 

I dag har sporten dog bredt sig til resten af kontinentet. Den reguleres af EFAF(European Federation of American Football), som består af 20 medlemslande, fra Italien i syd til Finland i Nord. Sporten vokser støt og ifølge EFAF er der nu over 65.000 football-spillere i Europa.

 

I Europa spiller man efter College Football regelsættet, som er en smule anderledes end de professionelle NFL-regler. De fleste lande har også indført en grænse for antallet af amerikanere på banen. I EFAFs internationale klub-turneringer må der maximalt deltage tre amerikanske spillere på hvert hold. Dette er for at undgå overdriven brug af dominerende import spillere.

 

Klub Turneringer

 

Den største klub turnering i Europa er European Football League (EFL), her kåres Euro-Bowl mesteren årligt, som det bedste klubhold i Europa. Man kan sammenligne turneringen med Champions League, hvor kun de allerbedste hold fra de bedste lande kvalificerer sig til at deltage. Euro Bowl finalen er den største kamp i Europa, og tiltrækker massiv interesse fra medier og fans. Kampen vises live på tv og op til 20.000 tilskuere ser finalen.

 

Turneringen startede i 1986, hvor det finske hold Taft Vantaa vandt trofæet. Siden er det blevet hjemført af tyske, italienske, hollandske og svenske hold. For nyligt har de østrigske hold udvist dominans og vundet turneringen fem år i træk! 

 

En mindre turnering er EFAF cuppen, som lader hold fra mindre lande, som ikke kvalificerede sig til EFL, få chancen for at spille internationale kampe. Endeligt er der Challenge Cup, hvor det kun er hold fra EFAFs nyeste medlemslande der må deltage.

 

Der afholdes også regionale turneringer, som Atlantic Cup med hold fra Irland, Luxembourg, Holland og Belgien. Og den nyligt opstartede CEFL (Central European Football League) som lader hold fra Serbien, Ungarn, Slovenien, Østrig, Slovakiet og Kroatien prøve kræfter.

 

Europamesterskaberne

 

Landsholdene fra de europæiske lande kæmper om titlen som europamester hvert andet år. Men på grund af de store niveau forskelle, bruger EFAF et format kendt fra ishockey med en A, B og C-grupper som hver afholder deres egne turneringer. Vinderne fra B og C gruppen rykker op til rækken over, og taberne fra A og B gruppen rykker ned.

 

Junior landsholdene (under 19) spiller også europamesterskaber hvert andet år. Men i modsætning til seniorerne bliver de ikke opdelt I grupper. I stedet skal nogle af de på papiret svagere hold, spille kvalifikations kampe for at få adgang til turneringen.

 

For at få mere information om amerikansk fodbold I Europa, kan du besøge disse sider:

 

Links

 

Det Europæiske Amerikanske Fodbold Forbund: 

EFAF 

 

En liste over hold I Europa:

 

European Football Teams 

 

Outlet Facts

 

I 1999 spillede Braunschwieg Lions mod Hamburg Blue Devils om det tyske mesterskab. 30.400 fans så Lions vinde 25-24; det er stadig tilskuerrekorden for en europæisk amerikansk fodbold kamp.

 

Quote

 

"At sætte et mål er ikke det centrale. Det er at beslutte hvordan man vil opnå målet, og at holde fast I den plan.”

Tom Landry, former Dallas Cowboys Head Coach.

 

"Jeg har lært, at hvis du virkelig ønsker noget, uanset hvor hårdt det er – kan du opnå det.”


Gale Sayers, Chicago Bears Hall of Fame running back.