< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

Angrebes Strategier

Outlet Anbefaler

Shruumz Flag Your logo

Shruumz Flag Your logo

Design dine egne Flag fra Shruumz. Du kan få dem lige som du vil have dem, i både design...

kr. 200,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black. Super blødt materiale med elastisk effekt. Det sædv...

kr. 199,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt. UA RUSH ™ er det udstyr, du bruger, når det betyder mest...

kr. 299,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD. Medium tæthed i vævningen, men børstet og bl...

kr. 449,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip. Glat trikotstrikket ydre med børstet inderside for bl...

kr. 399,00

 
Se alle

Der er tusindvis af måder at rykke bolden, fra tunge power-formations løbespil direkte mod modstanderne, hvor ekstra backs og tight ends baner vejen, til helt åbne fem receiver formationer. Her er nogle af de mest udbredte systemer som football angreb benytter i dag:

 

Pro formation angrebet

 

Dette traditionelle angreb er balanceret og let at lære. Derfor benyttes det ofte i ungdoms football. Men man vil alligevel se mere komplicerede spil ud af denne fundamentale opstilling på senior niveau og endog i NFL.

 

To running backs stiller op bag linjen, den ene blokere for den anden på både løb i miden og de såkaldte ‘sweeps’ til siderne. På grund af tight enden og den blokerende runningback, har denne formation syv blokere og en styrke på løbespil. Kastespillet er relativt enkelt med blot to receivers og den ene tight end. Angrebet kan dog ekspanderes ved at udbygge med ‘play action kast’, counter løb og forskellige screens.

 

West Coast Angrebet

 

Selvom dette angreb ofte køres ud af same formation som pro-angrebet, har West Coast angrebet en helt anden filosofi. Hvor det klassiske pro angreb er bygget op om løbespillet, bruger West Coast kastespillet som udgangspunkt. En strøm af korte kast tvinger forsvaret til at trække sig tilbage for at dække de korte zoner, dette åbner så op for løbespillet. Styrken ved dette system er at det nærmest er immunt overfor pres, idet bolden forlader quarterbackens hånd så hurtigt. Til gengæld kræves der en ekstremt intelligent og præcis quarterback for at køre systemet – og de kan være meget svære at finde.

 

Option eller Veer angreb

 

Et option angreb er et spændende system, hvor quarterbacken bruges som en løbe trussel såvel som en kaster. På løbespil læser quarterbacken forsvaret og har muligheden (option) for at give bolden til en medspiller eller at beholde den selv.

 

På et klassisk løbespil vil den første option være, at give bolden til fullbacken, eller selv at beholde den og spurte op af banen. Og derefter har han muligheden for at kaste bolden skråt bagud, til en runningback som følger ham på ydersiden. Spillet er designet til at kunne ende tre steder, hvilket tvinger forsvarerne til at være enormt disciplinerede, hvis de skal kunne stoppe angrebet.

 

Ulempen ved option-angrebet er, at quarterbacken typisk bliver ramt en del mere end i andre systemer, dette er også grunden til at man yderst sjældent ser systemet brugt i NFL.

 

Spread angreb

 

For tiden er Spread angrebet yderst populært I både college og NFL football. Ved at have mindst fire receivers på banen, spreder (spread) man forsvaret fra sidelinje til sidelinje. Ofte vil quarterbacken stille op fem yards bag linjen og gribe et langt ‘snap’ fra centeren ved spillets start. Dette kaldes en shotgun-formation, og den give quarterbacken mere tid til at se ned af banen, inden den defensive linje når frem til ham. Med de mange receivers at kaste til kan quarterbacken og dette angreb flytte bolden i store bidder af gangen.

 

Bagsiden af medaljen er at et effektivt pres på quarterbacken, på grund af den relativt tynde beskyttelse, kan føre til sacks og dårlige kast.

 

Wing T 

 

Et potentielt forvirrende angreb at spille mod, idet Wing T er opbygget omkring fart og retningsskift for at skaffe yards. Grundformationen er en fullback bag quarterbacken og to wingbacks skråt bag hver offensiv tackle. Disse wingbacks kan sprinte bag den offensive linje, når bolden snappes, ofte i hver sin retning, og quarterbacken faker gerne afleveringer til flere spillere, inden den rigtige boldholder modtager bolden.

 

Angrebet rykke bolden let mod udisciplinerede forsvar, men vil få problemer, hvis modstanderne har en stærk linje.

 

Links

 

En beskrivelse af forskellige angreb:

 

Fodbold Strategier 

 

Quotes

 

“Det er ikke en ting vi gør 100% bedre end nogen andre, men 100 ting vi gør 1% bedre end alle andre.”

London O's Motto

 

“Arbejd på dine svagheder, til de bliver til dine styrker.”
Tidligere Notre Dame Coach, Knute Rockne

 

“Hvis du træner hårdt, bliver du ikke blot hård. Du bliver hård at slå.”

Herschel Walker, Tidligere NFL Running Back