< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

Defensive Strategier

Outlet Anbefaler

Accezzi Toe warmer

Accezzi Toe warmer

Accezzi Toe warmer. Engangs indlæg til sko og støvler. Aktiveres når emballagen ...

kr. 12,00

 

Outlet Anbefaler

Shruumz Flag Your logo

Shruumz Flag Your logo

Design dine egne Flag fra Shruumz. Du kan få dem lige som du vil have dem, i både design...

kr. 200,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black. Super blødt materiale med elastisk effekt. Det sædv...

kr. 199,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt. UA RUSH ™ er det udstyr, du bruger, når det betyder mest...

kr. 299,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD. Medium tæthed i vævningen, men børstet og bl...

kr. 449,00

 
Se alle

Modsat angrebene som har meget specifikke planer for hver enkelt spiller, er et forsvar af natur mere reagerende. Det overordnede mål er selvfølgeligt at stoppe angrebet ved at tackle boldholderen, overtage bolden eller at sacke quarterbacken. Men hvor præcision og timing er centrale for et angreb, lægger defensive trænere ofte vægt på aggressivitet og evnen til at reagere, mens et spil udvikler sig.

 

Ofte vil en træner tilpasse sit forsvar til det angreb han står overfor, og designe det specifikt til at stoppe netop det angreb.

 

Men alligevel er der særlige defensive strategier og skoler, som har udviklet sig gennem årene. Hver med deres egne tendenser og filosofier.

 

Nogle af de mest udbredte og benyttede defensive strategier er:

 

4-3 fronten

 

Tallene refererer til antallet af defensive linjemænd(fire) og linebackers(tre), og denne front er den mest almindelige defensive opstilling. Ved at have fire spillere matchet op mod den offensive linje, giver den et solidt fundament mod løbespil. De to defensive tackles burde give linebackerne mulighed for at bevæge sig frit efter boldholderen, og de to defensive ends hjælper med at forsvarer siderne.

 

Mod kastespil derimod er det lidt sværere at overraske og forvirre angrebet med blitzes, fordi linjemændenes pres kan bestemmes efter hvor de stiller op.

 

Mange hold har haft stor succes med denne front: De dominerende Super Bowl vinderne fra 2002, Baltimore Ravens er et eksempel.

 

3-4 fronten

 

I denne front er der blot tre linjemænd, som oftest stiller op imellem de to offensive tackles. To linebackers der næsten står på linjen forsvarer siderne. Dette efterlader kun to ‘ægte’ linebackers i midten.

 

Styrken ved dette forvar er, at en hvilken som helst af de fire linebackers kan blitze uden at efterlade huller i opdækningen. Denne evne til at presse quarterbacken fra forskellige sider, er en stor fordel. Problemet er, at de to guards ofte er fri til at blokere de to linebackers i midten, hvilket kan give problemer mod løbespil.

 

Historisk set har Pittsburgh Steeles altid benyttet denne opstilling med stor succes. Faktisk har holdet fået øgenavnet ‘Blitzburgh’, for deres vilje til at presse quarterbacken.

 

Tampa 2

 

Denne forsvars variant spilles ud af en 4-3 front, og nummeret henviser til to dybe safeties i systemets grundlæggende opdækning. Tampa 2 fungerer efter ‘bøj men bræk ikke’ filosofien. Oftest afhænger det af at de fire linjemænd kan skabe det fornødne pres, og dropper de resterende syv spillere tilbage i zoner. Ved at dække hele banen, og ved at lægge vægt på hurtige forsvarsspillere, er målet at minimere den offensive fremdrift, ved hurtigt at omringe boldholderen. Systemet er designet til ikke at give angrebet nogen lange spil, men at satses på at angrebet til sidst vil lave en fejl. Det virker bedst, hvis man har hurtige spillere, der tackler sikkert.

 

Som navnet indikerer, kommer systemet fra Tampa Bay Buccaneers, hvor Coach Tony Dungy implementerede det. Både Buccaneers og Indianapolis Colts har vundet Super Bowl med dette forsvar.

 

46 Defense

 

Som en direkte modsætning af Tampa 2 forsøger 46 forsvaret at diktere hvad angrebet skal gøre, og ikke blot reagere på det. 46 systemet oversvømmer linjen med forsvarsspillere, og er nærmest umuligt at løbe mod. Det sigter mod at stoppe kastespil, ved at lægge et ekstremt pres på quarterbacken. Dette betyder, at den ene safety stiller op tæt ved linjen og fungerer som en ekstra linebacker. Dvs. at opstillingen faktisk bliver en 4-4 eller 5-3 formation.

 

Dette forsvar kan overvælde et angreb og lukke det totalt ned. Men risikoen er stor, og hvis det lykkes angrebet at beskytte quarterbacken længe nok, kan det straffe forvaret med lange kast nede af banen.

 

Links

 

Se nærmere på de forskellige forsvarssystemer:

 

Defensive Strategier 

 

Quotes

 

"Football er let, så længe man er komplet sindssyg"
-Bo Jackson, Tidligere Oakland Raider

 

”Football er en vidunderlig måde at komme af med sine aggressioner, uden at komme i fængsel for det.”    
- Heywood Hale Broun, American sportsjournalist