< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

Sko

Outlet Anbefaler

Adidas AF1101 adiZero 5-Star 8.0 Scarlet

Adidas AF1101 adiZero 5-Star 8.0 Scarlet

Adidas AF1101 adiZero 5-Star 8.0 Scarlet. Adidas GRIPTACK teknologi giver uovertruffen greb i h...

kr. 400,00

 

Outlet Anbefaler

Cap Washer

Cap Washer

Cap Washer. Støbt plastik form, som sikrer kaskettens form under vask i opvaskemaskinens ...

kr. 99,00

 

Outlet Anbefaler

Smitty FBS-117 Performance Short Sleeve 2"

Smitty FBS-117 Performance Short Sleeve 2"

Smitty FBS-117 Performance Short Sleeve 2". Officiel dommertrøje til Football og Lacrosse. 2"...

kr. 350,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1329747 Rival Fleece Logo Sweatshort

UA 1329747 Rival Fleece Logo Sweatshort

UA 1329747 Rival Fleece Logo Sweatshort.

kr. 349,00

 
Se alle

Som i enhver anden sport der spillers på en græsbane, er støvlerne i amerikansk fodbold en vigtig del af udstyret. Knopper af forskellig længde er nødvendige, for at football-spillerne får det rette greb og stabilitet på banen.

 

Amerikansk fodbold støvler har som regel en knop lige under spidsen på støvlen. Den ekstra knop giver maksimal fart og greb når man kæmper imod en modstander. Europæiske fodboldstøvler har ikke denne knop, da den kommer i vejen hvis man vil sparke. Football-støvler har også en tykkere overside på støvlerne, og nogen modeller giver ankelstøtte. Siden der er stor forskel på de europæiske og amerikanske støvler, giver det god mening at investere i et godt par.

 

Støvle typer

Der er tre slags støvler: High-tops, Mid-cut and low-cut.

High-tops går hele vejen op og støtter anklen især mod vrid til siderne. Linjemænd kan især have glæde af denne ekstra stabiliserende faktor, på grund af det pres der er på deres ankler under en kamp.

En mid-cut støvle giver støtte, men også bevægelighed. Denne stil passer godt til defensive backs, running backs, wide receivers og quarterbacks

Nogen spillere foretrækker low-cuts fordi de vejer meget lidt. Den lave ankelkant giver øget bevægelighed, hvis du skal lave skarpe drejninger på banen.

 

Knopper

Der findes to typer knopper, dem der er er formet fast i sålen, og skrueknopper.

 

På hårde underlag, og kunstgræs, er de fast formede som regel de bedste. Støvler med fast formede knopper er oftest også billigere end skrueknopper.

 

I længere græs og under våde forhold er det ekstra greb, som skrueknopper giver, at foretrække. Knopperne kan skiftes, så de passer til forholdene, uanset hvilket vejr det er. Denne fleksibilitet gør skrueknop-støvler til den foretrukne støvlevalg, hvis man spiller på græs.

 

Støvle Materiale

Støvlens overdel er enten lavet af læder eller syntetisk materiale.

 

Læder lader huden ånde, hvilket er mest behageligt for fødderne, og det er generelt et mere fleksibelt materiale. Læder giver altså både komfort og funktionalitet, og er generelt de dyrere støvler.

 

Syntetiske støvler er som regel billigere end læderstøvler, men giver ikke helt den samme holdbarhed.